Villámigazolás Siófokon, döntetlen a Pécs ellen

Kategória: 2011-2012

A Pécsi MFC otthonában lépett pályára az FGSZ Siófok a Liga Kupa B csoportjában.

A sárga-kék alakulat kerete egy új kapussal bővült: Szatmári Zoltán személyében tapasztalt hálóőr érkezett a Balaton partjára, korábban az MTK-ban védett. A Pécs elleni mérkőzésen máris a kezdőben szerepelt, és olykor bravúros védéseket mutatott be. 

A mérkőzés elején mindkét csapat támadólag lépett fel, és a 15.percben egy szöglet utáni kavarodásnál a kapura tartó labdát Köntös a gólvonalról vágta ki.

A 21.percben Lattenstein adta be balról a labdát, Horváth Bence lövése elakadt a védőkben, de érkezett Sowunmi, és a hálóba lőtt (0:1).

A 33.percben Szatmári bravúrjára volt szükség, hogy érintetlen maradjon a siófoki háló: Zeljkovic szabadrúgását védte a frissen igazolt kapus.

Pár perccel később Fejes szögletét Nyári fejelte fölé.

A 45.percben egyenlített a Pécs: egy baloldali kontra végén Scepanovic ívelt középre, majd Bajzát a hálóba vágta a labdát (1:1).

A második félidőt jól kezdte a Siófok: már az első percben megvolt a gólszerzési lehetőség, amikor Horváth Bence ment el a jobb oldalon, középre gurított, Bali elöl elkotorták a labdát, de érkezett Csermelyi, lövésébe azonban beleléptek a pécsi védők.

Az 50.percben Rebryk beadását Csermelyi fejelte fölé.

7 perccel később Mogyorósi ívelt fel egy labdát, amit visszafejeltek, Rebryk ballal ellőtte, de Holczer lábbal védeni tudott.

A 61.percben Pákolicz tekert kapura egy labdát, de Szatmári ezúttal is bravúrral hárított.

A hátralévő félórában inkább a küzdelem dominált, nagy helyzetek már nem alakultak ki, bár kisebb lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak.

Pécsi MFC - FGSZ Siófok 1:1 (1:1)

Vezette: Lovas László (Kormányos Gábor ifj., Kis Zoltán)

Pécsi MFC: Holczer, Nagy J., Lantos (Gyánó 46'), Petrók (Simonfalvi 46'), Tóth Z., Zeljkovic, Scepanovic (Todorovic 62'), Demjén, Andorka (Pintér 46'), Pákolicz, Bajzát (Goia 46').

FGSZ Siófok: Szatmári, Mogyorósi, Gadó, Fehér (Balogh G. 60'), Köntös (Fejes 33'), Lattenstein (Melczer 69'), Horváth A., Nyári (Rebryk 46'), Horváth B., Bali, Sowunmi (Csermelyi 46').

Gólszerzők: Bajzát (45'), ill. Sowunmi (21')

Sárga lap: Gyánó (89'), ill. Fehér (58'), Mogyorósi (63'), Rebryk (68'), Horváth A. (81')