BFC Cipf Dominik végleg a BFC Siófok játékosa lett!

Csapatunkkal kapcsolatos jó hír, hogy klubunk és a Budapest Honvéd között kötött játékjog átruházási megállapodásnak köszönhetően végleg a BFC Siófok játékosa lett Cipf Dominik, aki 3 éves szerződést írt alá!

Dominik az előző szezonban 16 alkalommal a kezdőben kapott helyet, 4-szer pedig csereként lépett pályára a Merkantil Bank NB II-ben. A 2001-es születésű támadó felfogású játékosunk 3 bajnokin volt eredményes: betalált a megyei rivális Kaposvár hálójába, győztes gólt szerzett a Budaörs ellen, és Nyíregyházán büntetőt értékesített. Vele beszélgettünk.

Hogy értékeled a tavalyi Siófokon töltött idényed?

„Egy kiindulási pontnak megfelelő volt, azonban a mostani évben sokkal jobb teljesítményt várok magamtól, több gólt, több gólpasszt. Az a célom, hogy meghatározó játékosa legyek a csapatnak. Most már jól ismerem a klub filozófiáját, a játékostársaim, ők is ismernek engem, jól megtaláltuk a közös hangot, úgyhogy emiatt mindenképpen jó volt az előző szezon.”

Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzésed sárga-kék színekben?

„A Budaörs elleni! Egy elég jól eltalált lövésem volt, ami 3 pontot ért a csapatnak. Mindeféleképpen egy jó emlék, hogy győztes gólt tudtam szerezni!”

Hány gólt tervezel az előttünk álló szezonra?

„8-10! Ha több nem probléma, ha kevesebb, akkor nem leszek elégedett magammal.” – mondta mosolyogva Cipfi.

Mi a véleményed az NB II mezőnyéről?

„Tisztában vagyunk vele, hogy mindegyik csapat erősített, mi is ezen vagyunk. Nyilván vannak olyan ellenfelek, amelyek talán kilógnak a mezőnyből, és céljuk az NB I. Az NB II-ben bármi megtörténhet, nem mindig a futball dominál, hanem inkább a párharcok, és az nagyon sokat számít, hogy fejben ki mennyire szedi össze magát a mérkőzésekre. Erős a mezőny, kiélezett harc várható a tabellán. A mi feladatunk az, hogy csak magunkkal foglalkozzunk, és minél jobb pozícióban végezzünk a bajnokság végén.”

Az utolsó kérdés most elég aktuális. Vége az Európa Bajnokságnak, Olaszország legyőzte Angliát. Hogy tetszett a finálé?

„Szerintem egy nagyon élvezetes mérkőzés volt, olyan, amilyet egy EB-döntőtől várunk. Kiélezett párharc volt, oda-vissza mentek a támadások, nem nagyon állt a játék. Tudtam volna még tovább is nézni, minden percét élveztem. Örülök az olasz sikernek!”

Sok sikert és gólt kívánunk Cipfi sárga-kék színekben!

2021.07.12. 18:35

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu