BFC Paksi győzelem született a második felkészülési mérkőzésünkön

Vukmir Dragan vezetőedzőnk együttese az OTP Bank Liga NB I-ben szereplő Paksi FC otthonában lépett pályára a nyári felkészülés második mérkőzésén.

Ismét szerephez jutottak próbajátékosok, míg a kapuban 30 perceket védtek hálóőreink: Winter kezdett, Hutvágner volt az első csere, majd a fiatal Király állt a kapuba az utolsó félórára.

Csapatunk egyáltalán nem volt megilletődve az osztálykülönbség ellenére.

A találkozó első komolyabb lövése Forgács nevéhez fűződött, melyet a hazaiak kapusa, Simon hárított.

Az első 20 percben több szép támadást vezettünk, elsősorban a jobb oldalon Major és Kercsó elfutásai jelentettek veszélyt a paksi kapu előtt, de a beadásokról lemaradtak a támadók.

A hazaiak Böde révén szerezhettek volna vezetést, amikor észrevette, hogy Winter kint áll a kapujából, szemfülesen ráemelte, de kapusunk fölétolta a hálóba tartó labdát.

Röviddel később ismét Böde került helyzetbe: Osváth ment el a jobb oldalon, jól passzolt középre, de ballal leadott lövését Hutvágner védte.

Csapatunk gyönyörű kényszerítős kontratámadást vezetett, mely végén Dénes sarokkal továbbított Major elé, aki megcsinálta a cselt a kapussal szemben, de a ziccer végül mégis kimaradt.

Kontrázott a Paks is: Böde – Hahn volt a labda útja, majd utóbbi lövését sikerült szögletre blokkolni.

Böde a félidő végéhez közeledve is főszerepet vállalt paksi oldalon, lövését azonban Hutvágner szögletre tolta.

A hajrában Varjas pörgetésével Major indult el a jobb oldalon, Kercsóval játszott össze, aki kiugratta Majort a 16-oson belül, lövésébe azonban ezúttal is bele tudtak lépni, és sarokrúgás következhetett.

Gól már nem esett az első játékrészben, 0:0-val fordultak a csapatok.

Ahogy ilyenkor a felkészülési időszak során szokás, vezetőedzőnk Vukmir Dragan lehetőséget akart adni mindenkinek, így Hutvágner, Vágó és Vékony kivételével szinte mondhatni, sort cserélt.

A második félidő is siófoki helyzettel indult: Schildkraut lépett ki egy remek labdával, a ziccert azonban védte a hazaiak kapusa.

A 49.percben megszerezte a vezetést a Paksi FC: Szabó B. labdájával Hahn ugrott ki a jobb szélen, középre passzolt, ahol volt ugyan érkező, de Polényiről a hálóba pattant a labda (1:0).

Az 53.percben növelte előnyét az atomvárosi zöld-fehér alakulat: egy lepattanó labdára Papp csapott le, és mintegy 14 méterről lőtt a kapunkba (2:0).

Az 57.percben ismét módosult az eredmény: Szabó B. cselei után egy lefordulásnál hátulról odalépett neki a védőnk, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Hahn állt oda, és higgadtan lőtt a hálóba (3:0).

Csapatunk természetesen igyekezett mindent megtenni, hogy visszakerüljön a mérkőzésbe. A legnagyobb lehetőség Schildkraut előtt adódott, aki Szedlár remek passzát követően került ziccerbe, ezúttal azonban mellélőtt.

A Paks megbüntette a kihagyott helyzetet: Kovács kapott labdát a 16-os jobb oldalánál, visszahúzta, majd ballal eltekerte, a csereként beálló fiatal kapus Király ugyan hozzáért a játékszerhez, de az a kapufáról a hálóba pattant (4:0).

Csapatunk előtt is adódott újabb szépítési lehetőség: Szedlár lépett ki jó ütemben a védők mellett, ballal ellőtte, de a paksi kapus védeni tudott.

A 78.percben megszületett a megérdemelt siófoki gól: egy kontratámadás végén Pataki passzolta ki a labdát a jobb oldalon érkező Nagy-Kolozsvárihoz, aki a 16-oson belülre törve kilőtte a hosszú sarkot (4:1).

A fiatal tehetséges kapus, Király két szép védést is bemutatott ezt követően: előbb Szabó B., majd Beke lövését hárította.

A 88.percben már ő is tehetetlen volt: a jobbról középre adott labdát Beke lőtte el, amit Király még védeni tudott, de az érkező Horváth K. a kipattanót a hálónkba lőtte (5:1).

A középkezdés után röviddel sikerült megszerezni a második gólunkat: Szedlár került helyzetbe, lövését még védte a paksiak kapusa Borsos, támadónk azonban összeszedte a labdát, visszaemelt a kapu elé, és Pataki a hálóba vágta a játékszert, kialakítva ezzel a végeredményt (5:2).

A mérkőzés összképét tekintve a végeredmény ellenére biztató, szép támadásokat láthattunk siófoki oldalon, mindkét játékrészben sikerült több nagy helyzetet kialakítani, és talán kis szerencsével alakulhatott volna jobban is ez a találkozó.  

Paksi FC 1. félidő: Simon, Kinyik, Hegedűs, Vas, Osváth, Skribek, Mezei, Kocsis, Földi D., Pesti (Hahn), Böde

Paksi FC 2.félidő: Simon (Borsos), Temesvári, Windecker, Debreceni Á., Kovács, Szabó B., Papp, Horváth K., Silye (Földi), Hahn, Beke. Vezetőedző: Bognár György

BFC Siófok 1.félidő: Winter (Hutvágner), Vágó, Vékony, Puskás, Major, Forgács, Kitl, Nemes, Varjas, Kercsó, Dénes.

BFC Siófok 2.félidő: Hutvágner (Király), Polényi, Vágó, Vékony, László, Medgyesi (Földeák), Nagy-Kolozsvári, Girsik, Schildkraut, Szedlár, Pataki. Vezetőedző: Vukmir Dragan 

 

Fotó: Paksi FC weboldala

 

2023.07.05. 17:33

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu